Grilltærte med mynte/lime 32 stk.
Sommerens grilltærter er bagte tærter, som kan lunes på grillens eftervarme og serveres til dessert eller efter middagen. Kan serveres med koldt flødeskum, Creme Fraiche eller is.
- En lettere mazarindej, som giver en god smag sammen med frisk frugt og krydderurt smage.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 32 stk.
-
Grilltærte
- 4.160 g Linsedej
- 6.400 g Sommer-mazarinmasse
-
Myntestreusel
- 750 g Sukker
- 340 g Brun Farin
- 750 g Smør
- 1.125 g Hvedemel
- 1 bundt Mynte Blade, hakket
-
-
- 480 g Lime (saft af lime)
Sådan gør du
- Rabarberfyld: Frosne rabarber blandes med vaniljesukker og skal af lime og tøs op, evt. på køl natten over.
- Sommer-mørdejen (se grundopskrift) rulles ned på 3 mm og stikkes ud, så den passer til tærteformen.
- Sommer-mazarinmasse (se grundopskrift) sprøjtes i tærteformen, ca. 100 g pr. stk.
- 200 g rabarberfyld fordeles på mazarinmassen og tærten bages ved 180º C 25 min.
- Broken gel: Jordbær, sukker, saft og skal af lime og citron koges op. Tilsæt Gellan og Citras og kog 1 min.
- Blend og sigt. Køles af og blendes glat. Fordel 100 g broken gel på den bagte tærte.
- Marengs: Pisk æggehvider og sukker op. Tilsæt flormelis og pisk til en stiv marengs. Fordel 70 g marengs oven på tærten med en glat rund tyl.
- Bag tærten ved 150º C 10 min.