Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 stk.

Sådan gør du

Kog solbærpuré og citronpuré op og tilsæt fløden. Varm op til lige under kogepunktet. Hæld over den hvide chokolade og blend til den er glat.

Til høj tærte anvendes ring Ø16 cm, 4 cm i højden. Ring fedtes og fores med 150 g mørdej med mandelmel, rullet ned på 3 mm. 200 g mazarinmasse fordeles i ringen og herpå 275 g blåbærfyldning.

Bages med underplade ved 185 grader i ca. 45-50 min.
Tærten afkøles og 150 g lun solbærganache hældes over den bagte blåbærfyldning.
Pynt evt. som foto eller efter fri fantasi.

Tip

Du kan også lave Cafétærter eller snitter med samme ingredienser, dog justeres mængderne. Se herunder:

CAFÉTÆRTE 12 STK.
Mørdej med mandelmel rulles ned på 3 mm og tærteform Ø17 cm fores med ca. 130 g pr. form.
125 g mazarinmasse sprøjtes i formen og herpå 200 g blåbærfyldning.
Bages ved 180° C i ca. 30-35 min. Tærten afkøles og 120 g lun solbærganache hældes over den bagte blåbærfyldning. Pynt evt. som på foto eller efter fri fantasi.

SNITTER
Høj kantramme fores med 1.000 g mørdej med mandelmel, rullet ned på 3 mm. 1.500 g mazarinmasse fordeles oven på, og herpå 2.400 g blåbærfyldning. Bages ved 180° C i ca. 45 min. og afkøles.
Når kagen er afkølet hældes 1.440 g lun solbærganache over den bagte kage. Pynt efter fri fantasi.