Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 stk.

  • 1.800 g Mørdej
  • 2.400 g Mazarinmasse 2 (almindelig)
  • 600 g Frosne Hindbær
  • 1.800 g Frugthave Hindbærmarmelade
  • 720 g ODENSE Chokoladetrøffel Mørk - 5 kg
  • Friske Hindbær
  • Chokolademousse

  • 780 g Fløde
  • 1.170 g ODENSE Mælkechokolade Pastil - 10 kg
  • 780 g Flødeskum
  • 18 g Husblas (9 bl.)
  • Chokoladespray

  • 600 g ODENSE Chokolade Pastil, Mørk 53% - 10 kg
  • 400 g Kakaosmør

Sådan gør du

CHOKOLADEMOUSSE:

Husblas lægges i blød i koldt vand i ca. 10 min. Fløden koges op og hældes over chokoladen. Husblas tilsættes. Chokolademassen piskes godt sammen, og sættes til side. Når chokolademassen har stuetemperatur, piskes den sidste del fløde til flødeskum og blandes op i chokolademassen. Der hældes 220 g chokolademousse i hver springform, Ø14 cm. Kagen sættes på frost indtil den har sat sig.

 

CHOKOLADESPRAY:

Det hele smeltes sammen og bruges ved ca. 40° C.

 

SAMLING:

Mørdejen rulles ned på 3 mm. Kagering Ø20 cm fores på indersiden og i bunden med dej. 250 g mazarinmasse fyldes i formen. Bages ved 170° C i ca. 25 min. Når den er kølet lidt af, smøres toppen med et lag hindbærmarme-lade ca. 150 g.


Den lyse chokolademousse tages ud fra frost, og sprayes med mørk chokoladespray. Når tærten er kølet helt af, lægges den i midten af tærten. Der sprøjtes små toppe med mørk trøffel hen over kagen, og der pyntes af med friske hindbær og skovsyre.