Ingredienser

Opskrift er beregnet til 18 stk.

  • 2.340 g Mørdej
  • Syrlig mazarinmasse

  • 2.700 g Mazarinmasse 1
  • 14 stk. Citroner (saft fra 14 citroner)
  • 6 stk. Limeskal (skal fra 6 lime)
  • Ganache

  • 700 g Fløde
  • 1.440 g ODENSE Chokolade Pastil, Hvid - 10 kg
  • 1 stk. Vaniljestang
  • Marengstoppe

  • 250 g Pasteuriserede æggehvider
  • 250 g Sukker
  • 250 g Flormelis
  • 40 g Pistacienødder

Sådan gør du

  1. Mørdejen rulles ned på 3 mm og stikkes ud så den passer til tærteformen, 130 g.
  2. Syrlig mazarinmasse: Mazarinmasse tilsættes citronsaft og limesaft efter melet er tilsat. 150 g mazarinmasse sprøjtes i formen. Tærterne bages ved 170 grader i 25 minutter. 
  3. Ganache: Fløde og vaniljekorn koges op og hældes over chokoladen. Ganachen omrøres til al chokolade er smeltet. Ganachen afkøles til en smørbar konsistens og 120 g fordeles på den bagte tærte.
  4. Marengstoppe: Pisk æggehvider og sukker op. Tilsæt flormelis og pisk til en stiv marengs. Sprøjt små toppe op på en bageplade med bagepapir, og drys med finthakkede pistacienødder. Bag ved 150 grader i 30 minutter eller lade dem stå i en slukket ovn med eftervarme natten over. 
  5. Pynt tærten med marengstoppene.