Chokoladecreme tærte 18 stk.
Flot chokoladecreme tærte til alle festlige anledninger!
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 18 stk.
-
Smør-linsedej (grundopskrift)
- 2.070 g Smør-linsedej til Cafetærter
-
Chokolade mazarinmasse (grundopskrift)
- 4.950 g Chokolade mazarinmasse
-
Brombærpuré
- 1.000 g frosne Brombær
- 250 g Sukker
-
Chokoladecreme
- 1.500 g Chokoladepastil mørk
- 1.500 g Fløde
- 1.500 g Fløde (piskes stift)
-
Chokolade til spray
- 600 g Chokoladepastil mørk
- 225 g Kakaosmør
-
Til chokoladebånd
- Chokoladepastil mørk
Sådan gør du
Smør-linsedej:
Se grundopskrift.
Chokolade mazarinmasse:
Se grundopskrift.
Brombærpuré:
De frosne brombær fordeles i en kantplade. Sukker drysses over og bærrene bages ved 180 grader i 16-17 min. Afkøles, hældes i en skål og blendes til en ensartet puré.
Chokoladecreme:
1500 g fløde gives et opkog og hældes over chokoladen, og omrøres til chokoladen er helt smeltet. Stilles til afkøling til 35 grader. 1500 g fløde piskes stift og vendes i chokoladecremen.
Chokoladespray:
Chokoladepastil mørk og kakaosmør.
Fremgangsmåde:
Tærteformene fores med smør-linsedej, rullet ned på 2,5 mm.
Chokolade mazarinmasse fordeles i formene og bundene bages ved 190 grader i 28-30 min. og afkøles.
Med en kagering på Ø 16 cm stikkes linsedejskanten af bunden. Brombærpuré fordeles på bundene (ca. 50 g pr. bund) og herpå fyldes chokoladecremen. Tærten sættes på frost.
Tærterne færdiggøres fra frost med mørk chokoladespray (ca. 45 g pr. kage), dekoreres med et bånd af mørk chokolade, og fx isomalt og friske brombær.
Se herunder i videoen hvordan du laver chokoladebåndet.