Ingredienser

Opskrift er beregnet til 3339 gram

  • 500 g Sukker
  • 425 g Piskefløde
  • 340 g Lys chokolade
  • 34 g Husblas (17 bl.)
  • 340 g Pasteuriserede æggeblommer
  • 1.700 g Piskefløde

Sådan gør du

Udblød husblas i koldt vand.
Sukker smeltes i en stor tykbundet gryde. Det skal være en mørk karamel, men den må ikke blive brændt. 

425 g fløde varmes op til kogepunktet og tilsættes forsigtigt til karamellen. Rør forsigtigt imens og lad karamellen koge godt igennem. 

Sigt karamellen over i en stor skål med lys chokolade og tilsæt den udblødte husblas. Rør grundigt sammen og lad karamellen køle til ca. 40 grader.

Pisk æggeblommer i og vend 1700 g let pisket fløde i. Fordel moussen på den frosne bund med frugtfyldningen og sæt på frost.