Ingredienser

Opskrift er beregnet til 24 stk.

Sådan gør du

Lagkagebund:
Sukker og æg piskes varm og kold. Mel, kartoffelmel og bagepulver sigtes og mænges forsigtig i den piskede æggesnaps. Massen vejes af i 1000 g pr. bageplade og smøres ud i pladens størrelse. Bages ved 230 °C i ca. 9 min.

Lagkagebundene skæres ud i stænger, på den smalle led, i 8 cm bredde. Der bliver 6 strimler i alt pr. plade.

Hindbærcreme:
Flødecreme vendes med hindbærpúre.
Sprøjt cremen ud på 3 af bundene, i én bane med en stor glat tylle. Sprøjt 1 stribe hindbærmarlade ud på hver sin side af hindbærcremen. Bundene sættes på køl eller frost et kort øjeblik inden der kommes flødeskum på. (Det er nemmest at smøre flødeskum på kagen, når hindbærcremen er helt kold).


Fløde piskes, og sprøjtes ud langs og ovenpå hindbærcremen, så det danner en firkant.
Derefter lægges endnu en lagkagebund ovenpå. Smøres glat ned langs siderne med en paletkniv og sættes på køl inden det overtrækkes med marcipan.


1250 g ODENSE Overtræksmarcipan rød (ca. ½ pk.)

Overtræksmarcipan rulles ned på 3 mm. Skæres i 3 baner, som er lange og brede nok til at dække lagkagesnitten (hellere for meget end for lidt, resterne kan genbruges). Marcipanen lægges over lagkagesnitten og glattes på plads, så den får en flot form. Derefter skæres lagkagesnitten ud i 4 cm i bredden.

Forslag til afpyntning i flotte danske farver:

  1. Pynt med 1 rødt hindbær, flødeskum og skovsyre
  2. Skraveres på skrå med tempereret hvid chokolade, ca. 10 g pr. snitte
  3. Pyntes med hvide strimler af ODENSE Overtræksmarcipan hvid/ekstra hvid, som er rullet ned til 1,5 mm. Strimler sættes hen over toppen af kagen ved hjælp af lidt vand/alkohol, så det ligner et dannebrogsflag.