Kaj kage 80 stk.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 80 stk.
-
Base
- 1.500 g Mazarinbunde (1 plade)
- 1.000 g Lagkagebunde (1 plade)
- 500 g Kompot jordbær
-
ENTEN Smørcreme
- 1.500 g Smørcreme
- 100 g Jordbær Pasta
-
ELLER chokoladecreme med jordbær
- 1.500 g Chokolade ganache hvid
- 450 g Kompot jordbær
-
Topping
Sådan gør du
Citroncreme:
Citron, sukker og æggeblommer blandes og varmes op til sukkeret er opløst. Det tages af varmes og den udblødte husblas røres i og til sidst tilsættes 180 g smør. Afkøles til cremen har sat sig.
Kransekagemasse:
500 g smør varmes op indtil det bruner let og afkøles derefter. Kranse XX, farin og salt køres sammen, æggehvider køres i lidt ad gangen og til sidst tilsættes smørret. Massen køles af – gerne til dagen efter.
Fynboen:
Stænger sprøjtes ud med rund, glat tylle Ø 22 mm i stænger i pladens længde. Stængerne kan også rulles i hånden. Stængerne rulles i brun farin og en stang deles i 7 stykker. Vægt pr. stk. ca. 50 g.
Bages ved 220° C i ca. 13 min. og afkøles.
Enderne dyppes i mørk overtræk eller chokolade. Citroncremen sprøjtes i små toppe øverst.