Ingredienser

Opskrift er beregnet til 80 stk.

Sådan gør du

Citroncreme:
Citron, sukker og æggeblommer blandes og varmes op til sukkeret er opløst. Det tages af varmes og den udblødte husblas røres i og til sidst tilsættes 180 g smør. Afkøles til cremen har sat sig.

 

Kransekagemasse:
500 g smør varmes op indtil det bruner let og afkøles derefter. Kranse XX, farin og salt køres sammen, æggehvider køres i lidt ad gangen og til sidst tilsættes smørret. Massen køles af – gerne til dagen efter.       

 

Fynboen:
Stænger sprøjtes ud med rund, glat tylle Ø 22 mm i stænger i pladens længde. Stængerne kan også rulles i hånden. Stængerne rulles i brun farin og en stang deles i 7 stykker. Vægt pr. stk. ca. 50 g.

Bages ved 220° C i ca. 13 min. og afkøles.

Enderne dyppes i mørk overtræk eller chokolade. Citroncremen sprøjtes i små toppe øverst.