Ingredienser

Opskrift er beregnet til 60 stk.

Sådan gør du

GROV MARCIPANBUND:
Sukker og Bitter 00 blandes sammen med en spatel. Æggehviderne tilsættes lidt ad gangen, og grofthakkede mandler tilsættes. Resten af ingredienserne tilsættes, og det hele blandes godt sammen. 2500 g vejes af og smøres jævnt ud i en kantplade. Bages ved 180 °C i ca. 30-35 min.

Når bunden er bagt og kølet af, stikkes den ud med udstikker nr. 9, Ø 65 mm og sættes til side ind til kagerne er lavet.

FYLD:
Flødecreme sprøjtes på midten af bunden i ca. 3 cm højde. Bemærk cremen skal have samme højde som de hindbær der skal sættes rundt i kanten. Ca. 7 stk. hindbær sættes på bunden rundt om cremen.

Forslag til afpyntning:

  1. Danneborgsflag: 500 g overtræksmarcipan ekstra hvid rulle ned på 1,5 mm i tykkelsen. 200 g overtræksmacipan ekstra hvid rulle ned til 2 mm i tykkelsen, og skæres i tynde strimler med et sporejern. 400 g rød overtræksmarcipan rulles ned til 2 mm i tykkelsen, og skæres ud i firkanter.

    Fugt det første stykke hvide marcipan med vand/alkohol. Læg en stimmel hvid marcipan og røde firkanter på, så det danner et Dannebrogsflag. Stikkes ud med en rund udstikker nr. 8, Ø 60 mm. Gentag ind til du har alle de flag du skal bruge. (Ca. 15 g pr. flag).

    Læg dem gerne til at tørre en smule, så de forbliver lige når du lægger dem oven på kagen. (rester kan genbruges til at lave marmorerede marcipan skiver)

  2. Bolsjestribet: 500 g ODENSE Overtræksmarcipan Ekstra Hvid rulles ned på 1,5 mm i tykkelsen. 300 g ekstra hvid overtræksmarcipan rulles ned på 2 mm i tykkelsen, og skæres i tynde strimler med et sporejern. 300 g rød overtræksmarcipan rulles ned på 2 mm i tykkelsen, og skæres i tynde strimler med et sporejern. 

    Kom vand/alkohol på det første stykke hvide marcipan, og læg en strimmel hvid marcipan på. Derefter en rød strimmel marcipan. Dette gentages ind til hele stykket er fyldt op med henholdsvis røde og hvide striber. Stik ud med en rund udstikker nr. 8, Ø 60 mm.

    Læg dem gerne til at tørre en smule, så de forbliver lige når du lægger dem ovenpå kagen. (rester kan genbruges til at lave marmorerede marcipanskiver)

  3. Marmoreret: 300 g ODENSE Overtræksmarcipan Ekstra Hvid og 300 g ODENSE Overtræksmarcipan Rød. De to forskellige marcipaner skæres ud i 5-6 stykker.

    Trilles ud til nogle buttede stænger, som sættes sammen i forskellig rækkefølge. Vrides rundt for at farverne blander sig lidt sammen, uden at det bliver ensfarvet. Derefter rulles marcipanen ned på 2 mm i tykkelsen og stikkes ud med en rund udstikker nr. 8, Ø 60 mm.

    Læg dem gerne til at tørre en smule så de forbliver lige når du lægger dem ovenpå kagen. (rester kan genbruges til at lave marmorerede marcipanskiver)

Relateret video

Marcipanpynt hindbærtærter