Ingredienser

Opskrift er beregnet til 24 stk.

Sådan gør du

Lagkagebund:
Sukker og æg piskes varm og kold. Mel, kartoffelmel og bagepulver sigtes og mænges forsigtig i den piskede æggesnaps. Massen vejes af i 1000 g pr. bageplade og smøres ud i pladens størrelse. Bages ved 230 °C i ca. 9 min.

Lagkagebundene skæres ud i stænger, på den smalle led, i 8 cm bredde. Der bliver 6 strimler i alt pr. plade.

600 g hindbærmarmelade;
Der smøres et lag hindbærmarmelade oven på den ene bund. Den anden bund lægges ovenpå hindbærmarmeladen, så man får en slags "sandwich".


Flødecreme vendes med hindbærpúre.
Sprøjt cremen ud på bundene i to baner med en stor glat tylle. Der sprøjtes en stribe hindbærmarmelade (ca. 50 g pr. stang) ud mellem de to baner hindbærcreme. Bundene sættes på køl eller frost et kort øjeblik, inden der kommes flødeskum på. (Det er nemmest at smøre flødeskum på kager, når hindbærcremen er helt kold).

Fløde piskes, og sprøjtes ud langs og ovenpå hindbærcremen, så det danner en trekant.
Smøres glat med en paletkniv, og sættes på køl inden det overtrækkes med marcipan.


1250 g ODENSE Overtræksmarcipan rød (ca. ½ pk.)

Overtræksmarcipan rulles ned på 3 mm. Skæres i 3 baner, som er lange og brede nok til at dække gåsebrystet (hellere for meget end for lidt, resterne kan genbruges). Marcipanen lægges over gåsebrystet og glattes på plads, så den får en flot form. Derefter skæres gåsebrystet ud i 3,5 cm i bredden.

Forslag til afpyntning i flotte danske farver:

  1. Skraveres på skrå med tempereret hvid chokolade, ca. 10 g pr. snitte.
  1. Pyntes med hvide strimler af ODENSE Overtræksmarcipan hvid/ekstra hvid, som er rullet ned til 1,5 mm. Strimler sættes hen over toppen af kagen ved hjælp af lidt vand/alkohol, så det ligner et dannebrogsflag.