Ingredienser

Opskrift er beregnet til 36 stk.

Sådan gør du

  1. Grov marcipanbund: Sukker og Bitter 00 blandes sammen med en spatel. Æggehviderne tilsættes lidt ad gangen, og groft hakkede mandler tilsættes. Resten af ingredienserne tilsættes, og det hele blandes godt sammen. 2500 g vejes af og smøres jævnt ud i en kantplade. Bages ved 180 °C i ca. 30-35 min.
  2. Når bunden er bagt og kølet af, stikkes den ud med udstikker nr. 9, Ø 65 mm og sættes til side indtil kagerne er lavet.
  3. Overtræksmarcipan rulles ned på 2 mm i tykkelsen, størrelse min. 55x75 cm. Overtræksmarcipanen lægges over fantasiformen (drys evt. med lidt flormelis, for at sikre at den kan slippe). Med en paletkniv deles overtræksmarcipanen i 4 stykker – følg skærerillerne. Marcipanstykkerne forskydes ind mod midten, og marcipan stødes ned i hullerne, med en klump støddej.
  4. Flødecreme sprøjtes ned i fantasiformen, med marcipan, til den første kant. Der fyldes ca. 10 g hindbærmarmelade i midten af cremen indtil formene er fyldt helt op. Der lægges et stykke bagepapir over formen, så den kan vendes om på en bageplade. Stik kagerne ud med udstikker nr. 9, Ø 65 mm og sæt på frost indtil cremen har sat sig.
  5. Når cremen har sat sig i marcipanskallen, (fra frost) sættes de over på den grove marcipanbund, så bunden er synlig på den færdige kage.

Forslag til afpyntning:

  1. Kagen skraveres på skrå med tempereret hvid chokolade
  2. Kagen pyntes med en roset af flødecreme (ca. 8 g pr. stk.), frisk frugt og skovsyre
  3. Marmoreret kage: ODENSE Overtræksmarcipan rød og ODENSE Overtræksmarcipan ekstra hvid skæres i strimler, lægges skiftevis, og vrides sammen, så farverne blandes i marmoreringseffekt. Marcipanen rulles ned på 2 mm. Følg herefter vejledning i opskrift.

Tip

Sælg fx 4 stk. i æske som værtindegave, til fødselsdag, open by night, byfest eller sportsbegivenheder.