Ingredienser

Opskrift er beregnet til 348 stk.

  • Chokoladebund

  • 1.500 g Sukker
  • 2.500 g Pasteuriserede æggeblommer
  • 1.500 g Pasteuriserede æg
  • 1.250 g Margarine
  • 1.500 g ODENSE Chokolade Pastil, Mørk 53% - 10 kg
  • 1.500 g Sukker
  • 1.000 g Hvedemel (sigtet)
  • 150 g Kakao pulver (sigtet)
  • 1.400 g ODENSE Chokolade Chunks - 10 kg
  • Lys chokoladecreme

  • 1.000 g Piskefløde
  • 600 g ODENSE Mælkechokolade Pastil - 10 kg

Sådan gør du

CHOKOLADEBUND:
Bittermasse og sukker røres sammen og æggene tilsættes lidt ad gangen.
Chokoladen smeltes og smør/margarine tilsættes chokoladen. Det røres sammen og mænges derefter i massen.

Sukker og æggehvide piskes op til marengs i en kedel og mænges i massen sammen med sigtet hvedemel og kakaopulver. 50 g chokoladebund sprøjtes i muffinform, chokoladechunks fordeles på bunden og de bages ved 165º C i ca. 19 minutter.
LYS CHOKOCREME:
Fløden koges op og hældes over chokolade pastillerne.
Det omrøres til chokoladen er smeltet og stilles på køl til næste dag.
Når cremen er helt kold, cremes den op og sprøjtes på kagerne.
Pynt med ristede ODENSE Mandelflager.

Tip

Et alternativ til cupcakes med mere chokolade og masse.
Kan serveres med is og evt. frugt.