Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 stk.

  • Mørdej:

  • 2.500 g Hvedemel
  • 1.350 g Sukker
  • 350 g Mandelmel
  • 2.000 g Smør ell. margarine
  • 25 Vaniljesukker
  • Hindbær mazarinmasse:

  • 600 g Sukker
  • 600 g Smør ell. margarine
  • 500 g Pasteuriserede æg
  • 100 g Hvedemel
  • 600 g frosne Hindbær
  • Pynt:

  • 1.200 g Hindbærmarmelade
  • 500 g Flødecreme
  • 1.920 g friske Hindbær (ca. 36-40 stk. pr. tærte)

Sådan gør du

  1. Alle ingredienserne blandes sammen.
    Mørdejen er bedst, hvis den får lov til at stå på køl til dagen efter.

  2. Bitter 00 og sukker røres sammen. Derefter tilsættes tempereret smør/røremargarine lidt efter lidt. Æggene tilsættes lidt ad gangen, og til sidst tilsættes hvedemelet og de frosne hindbær.

  3. Samling:
    Mørdejen rulles ned på 3 mm og stikkes ud med en perforeret kagering på Ø 20 cm. Kageringes side og bund fores med mørdej, ca. 150 g. 250 g hindbær mazarinmasse kommes på og fordeles rundt på bunden.

    Bages ved 170 °C i ca. 25 min.

  4. Når tærten er kølet af, smøres der et lag hindbærmarmelade ud på toppen, ca. 100 g. pr. tærte.

  5. Start med at lave en række med friske hindbær, hele vejen rundt i kanten af tærten. Derefter sprøjtes små toppe med creme rundt langs hindbærkanten. Fortsæt til tærten er fyldt ud med friske hindbær og creme.

Tip

Pynt evt. også med nogle friske urter, fx skovsyre.