Ingredienser

Opskrift er beregnet til 3 stk.

  • Grundopskrift gulerodsbunde:

  • 450 g Smør (blødt)
  • 300 g Sukker
  • 300 g Brun farin
  • 600 g Pasteuriserede æg
  • 600 g Hvedemel
  • 50 g Bagepulver
  • 20 g Kanel
  • 8 g Salt (fint)
  • 825 g Gulerødder (revet)
  • Æblecreme:

  • 350 g Smør
  • 550 g Flødeost
  • 550 g Flormelis
  • 4 stk. Citroner (80 g saft, 7 g skal)

Sådan gør du

(3 stk. med 3 bunde eller 5 stk. med 2 bunde)

Grundopskrift gulerodsbunde (1 plade): 
Pisk smør og de to slags sukker lyst og luftigt. Tilsæt æg lidt ad gangen. Bland mel, bagepulver, kanel og salt og sigt det i dejen. Vend til sidst revet gulerødder i.
300 g dej fordeles i tærteforme Ø17 cm og bages ved 1750 C i 35 min.

Æblecreme:
Smelt smørret og lad det køle lidt af.
Pisk smør, flødeost og flormelis sammen. Tilsæt citronsaft og skal, samt æble frugtfyldning.


Læg 3 gulerodskager sammen med 200 g creme pr. lag og slut med 200 g creme på top og sider.
Pynt med gulerods Crudité.

Kagerne kan også lægges sammen med to bunde og to lag creme, hvis man ønsker en lidt mindre kage.