Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 stk.

  • 1.800 g Ferskner (friske eller fra dåse)
  • Mørdej

  • 5.000 g Hvedemel
  • 2.700 g Lyst Rørsukker
  • 700 g Mandelmel
  • 4.000 g Smør
  • 600 g Æg
  • 50 g Vaniljesukker
  • Mazarinmasse

  • 300 g ODENSE Bittermasse 00 - 1 kg
  • 300 g Sukker
  • 300 g Margarine
  • 250 g Æg
  • 50 g Hvedemel
  • Mandelcreme

  • 270 g Blødt Smør
  • 270 g Flormelis
  • 160 g Æg
  • 270 g Mandelmel (fint)
  • 25 g Majsstivelse
  • 400 g Kagecreme (oprørt)
  • Passionsmousse

  • 270 g Mascarpone
  • 70 g Flormelis
  • 55 g Æggeblommer
  • 45 g Vand
  • 20 g Sukker
  • 120 g Passion Puré
  • 10 g Husblas (5 bl.)
  • 570 g Flødeskum
  • 360 g Glaze (+ orange farve)

Sådan gør du

MØRDEJ: Alle ingredienser æltes sammen. Dejen skal hvile på køl før brug.

MAZARINMASSE (12 stk.): Bitter 00 og sukker røres sammen, tempereret margarine tilsættes. Æggene tilsættes lidt ad gangen og til sidst tilsættes melet.

MANDELCREME (12 stk.): Rør smør og flormelis luftigt. Tilsæt mandelmel. Tilsæt æg lidt ad gangen og derefter majsstivelse. Kagecreme tilsættes til sidst.

PASSIONSMOUSSE: Mascarpone, flormelis og æggeblommer piskes op. Passionspuré piskes i. Vand og sukker koges op og den udblødte husblas smeltes heri. Sukkerlagen blandes i mascarponecremen og flødeskum vendes i. 

Moussen støbes i flade runde gummimåtter, som passer til størrelsen på tærten ca. Ø. 16 cm. og fryses ind. 

FERSKENTÆRTE: Mørdej rulles ned på 3 mm. Kagering fores på siden og i bunden med mørdej.
100 g. mazarinmasse fordeles på bunden af hver kage. 150 g ferskenbåde per kage fordeles på massen. 120 g mandelcreme per tærte fordeles på toppen af tærten bages ved 180 grader og i ca. 35 minutter og afkøles. 

Passionsmoussen overtrækkes med orangefarvet glaze eller gele og lægges øverst på den afkølede tærte. Tærten kan pyntes som foto med karamalliserede mandelsplitter, marengs og chokoladebrud. 

En tærte vejer 600-650 g.