Ingredienser

Opskrift er beregnet til 195 stk.

  • 5.000 g Kranse XX - 1 kg
  • 2.000 g Sukker
  • 900 g Pasteuriserede æggehvider
  • 600 g Hasselnøddeflager - 1 kg
  • 800 g Chokolade Pastil, Mørk 53% - 10 kg

Sådan gør du

Masse og sukker røres sammen. Æggehvider tilsættes lidt ad gangen. Det anbefales at røre kransekagemassen sammen dagen før anvendelse, så sukkekrystallerne opløses helt, hvilket giver et bedre resultat. Opbevar kransekagemassen på køl i tætsluttende emballage.

Med rund tylle sprøjtes stykker á 40 g kransekagemasse ud på hasselnøddeflagerne. Kransekagen rulles i flagerne, trykkes med håndroden til trekantform, rejses med den smalle kant øverst og formes til nøddehorn.

Bages ved 210° C i 8-9 min.

Nøddehornene afkøles og opbevares på frost indtil anvendelse.

Enderne dyppes i mørk chokolade.

Tip

Tip
ODENSE Kranse Mandel XX
 kan med fordel også anvendes til Nøddehorn