Ingredienser

Opskrift er beregnet til 210 stk.

  • Ananasgelé

  • 660 g Ananas Puré
  • 265 g Sukker
  • 8 g Gellan (Texturas)
  • 8 g Citras (Texturas)
  • 65 g Citronsaft
  • Kakao kransekagemasse

  • 3.000 g Kranse XX - 1 kg
  • 1.200 g Sukker
  • 450 g Æggehvider
  • 120 g Kakao
  • 180 g Vand (varmt)
  • Chokolade kransekagemasse

  • 2.500 g Kranse XX - 1 kg
  • 1.370 g Flormelis
  • 500 g Æggehvider
  • 1.665 g Chokolade Pastil, Mørk 53% - 10 kg

Sådan gør du

Ananasgele:
Alle ingredienser blandes i gryde og koges op under omrøring. Skal koge ca. 2 min. Afkøles. Blendes til geleen er glat, før anvendelse.

TIP: Check om geleen har kogt nok ved at teste om en dråbe på bordet sætter sig indenfor 30 sek.

 

Kakao-kransekagemasse:
Kranse XX og sukker røres sammen, æggehvider tilsættes lidt ad gangen. Kakao og vand røres sammen og tilsættes kransekagemassen. Kransekagemassen kan med fordel køres sammen dagen før brug.

 

Chokolade-kransekagemasse:
Kranse XX og flormelis køres sammen, æggehvider tilsættes lidt ad gangen og smeltet chokolade køres i massen.

Chokolade kransekagemasse skal laves samme dag, som den skal bruges, da den ellers bliver fast. Hvis dette sker, så kan den lunes inden brug.

 

Sejr:
Kakaomassen sprøjtes ud i stænger i pladens længde med en ODENSE X-tyl. Den blendede gele sprøjtes midt på stængerne og de sættes på frost indtil geleen er stivnet hel.

Chokolade kransekagemasse sprøjtes på stængerne, med stjernetyl nr. 10, i en lang roset. Stængerne sættes på frost et par timer til toppen er frossen.

Stængerne bages ved 185° C i ca. 12 min. Del en stang i 7 stykker, vægt pr. stk. ca. 50 g.

Stykkerne dyppes i mørk overtræk i enderne og kan pyntes med en chokolade skive, evt. penslet med guldstøv.

 

Chokoladepynt:
Et stykke silikonepapir krølles grundigt og rettes ud igen. Tempereret mørk chokolade eller mørk overtræk smøres ud i tyndt lag på silikonepapiret. Når chokoladen har sat sig lidt stikkes små runde skiver ud i ønsket størrelse med rundt udstikkersæt. Når chokoladerne har sat sig helst pensles med guldstøv på overfladen.