Ingredienser

Opskrift er beregnet til 150 stk.

  • 5.000 g Kranse XX - 1 kg
  • 2.000 g Sukker
  • 1.000 g Pasteuriserede æggehvider
  • 75 g Instant kaffe (pulver)
  • 1.200 g Hasselnødder, hakkede - 5 kg
  • 1.200 g Chokolade Pastil, Mørk 53% - 10 kg
  • 600 g Sprøjteklar Nougat - 1 kg
  • 150 g Hasselnødder med hinder - 1 kg (hele, 150 stk.)
  • 2 g Guldstøv - 5 g

Sådan gør du

Kranse XX og sukker køres sammen. Æggehvide tilsættes , sammen med kaffepulver, lidt ad gangen.

OBS! Styrken i kaffe kan variere, hvorfor det er en god ide at smage til.

 

Sprøjtes ud med rund tyl 22, i pladens længde (massen kan også vejes af på stykker af 300 g, og rulles som stænger i pladens længde).

Stængerne rulles i hakkede hasselnødder.

Bages ved 2100 C i ca. 13-15 min.

 

Stængerne skæres ud i stykker af 7 cm og dyppes i enderne i tempereret mørk chokolade.

Pynt med en roset af nougat og en hel hasselnød trillet i guldstøv