Ingredienser

Opskrift er beregnet til 140 stk.

  • Citroncreme

  • 200 g Citronsaft
  • 320 g Sukker
  • 320 g Pasteuriserede æggeblommer
  • 180 g Smør
  • 2 g Husblas (1 bl.)
  • Kransekagemasse

  • 5.000 g Kranse XX - 1 kg
  • 1.000 g Brun Farin
  • 37 g Salt
  • 500 g Smør
  • 185 g Æggehvider

Sådan gør du

Citroncreme:
Citron, sukker og æggeblommer blandes og varmes op til sukkeret er opløst. Det tages af varmes og den udblødte husblas røres i og til sidst tilsættes 180 g smør. Afkøles til cremen har sat sig.

 

Kransekagemasse:
500 g smør varmes op indtil det bruner let og afkøles derefter. Kranse XX, farin og salt køres sammen, æggehvider køres i lidt ad gangen og til sidst tilsættes smørret. Massen køles af – gerne til dagen efter.       

 

Fynboen:
Stænger sprøjtes ud med rund, glat tylle Ø 22 mm i stænger i pladens længde. Stængerne kan også rulles i hånden. Stængerne rulles i brun farin og en stang deles i 7 stykker. Vægt pr. stk. ca. 50 g.

Bages ved 220° C i ca. 13 min. og afkøles.

Enderne dyppes i mørk overtræk eller chokolade. Citroncremen sprøjtes i små toppe øverst.