Ingredienser

Opskrift er beregnet til 30 stk.

  • Chokoladebund (7 kantplader)

  • 5.000 g ODENSE Bittermasse 00 - 5 kg
  • 1.500 g Sukker
  • 2.500 g Pasteuriserede æggeblommer
  • 1.500 g Pasteuriserede æg
  • 1.250 g Margarine
  • 1.500 g ODENSE Chokolade Pastil, Mørk 53% - 10 kg
  • 1.500 g Sukker
  • 1.500 g Pasteuriserede æggehvider
  • 1.000 g Hvedemel (sigtet)
  • 150 g Kakao pulver (sigtet)
  • Jordbærcreme

  • 2.500 g Frosne Jordbær
  • 1.000 g Sukker
  • 1.000 g Piskefløde
  • 10 bl. Husblas
  • Chokospray

  • 400 g ODENSE Chokolade Pastil, Hvid - 10 kg
  • 150 g Kakaosmør
  • Chokoladebånd

  • ODENSE Chokolade Pastil, Hvid - 10 kg

Sådan gør du

CHOKOLADEBUND (beregn 10 bunde på Ø14 cm pr. kantplade):

Bittermasse og sukker røres sammen og æggene tilsættes lidt ad gangen. Chokoladen smeltes og smørret/ margarinen tilsættes chokoladen og det røres sammen. Mænges derefter i massen. Sukker og æggehvide piskes op til marengs i en kedel og mænges i massen sammen med sigtet hvedemel og kakaopulver. Massen fordeles med 2450 g i hver kantplade og bages i 25 min. ved 165º C

 

JORDBÆRCREME:

Bærrene råsyltes med sukker drysset over. Koges op, afkøles og blendes. 1000 g jordbær puré blandes med den udblødte og smeltede husblas og puréen vendes i 1000 g let pisket flødeskum.
OBS: Frugtpuréen skal anvendes inden for få dage og opbevares på køl.

CHOKOSPRAY: Chokolade og kakaosmørpastiller varmes op til ca. 35º C og sprayes på de frosne kager.

 

CHOKOLADEBÅND:

Chokoladen smeltes og smøres ud i et tyndt lag på ca. 65 x 6 cm på en frysekold, glat marmorplade. Chokoladebåndet frigøres og løftes fra marmorpladen til bordet og deles i 2 lange trekantstykker fra hjørne til modsat hjørne. Chokoladebåndene vikles straks om kanten på tærten og der skal være ca. 10 cm overlap, så chokoladen hæftes fast.

TÆRTE:

Chokoladebunde udstikkes med en ring på Ø 14 cm. 150 g jordbærcreme pr. bund smøres på halvdelen af bundene. Den anden bund lægges oven på cremen og kagen smøres op i kanten og på toppen med jordbærcreme og stilles på frost. Tærterne sprayes med hvid chokolade direkte fra frost og pyntes færdig med hvidt chokoladebånd og friske jordbær.

Tip

Tærten kan opbevares på frost efter den er sprayet med chokolade.
Skal tøs op over køl, for at undgå kondens.