Fastelavnsboller med nougat 100 stk.
Fristende fastelavnsboller med nougat.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 100 stk.
-
Blødej
- 500 g Sødmælk
- 200 g Gær
- 100 g Sukker
- 300 g Pasteuriserede æg
- 1.500 g Margarine
- 2.000 g Hvedemel (koldt, evt fra fryser)
-
Borgmestermasse
- 1.000 g Sukker
- 1.000 g Margarine
-
Nougatcreme
- 2.000 g Piskefløde
-
Pynt
- 200 g Mørk chokolade spåner
Sådan gør du
BLØDDEJ: Gæren opløses i sødmælk og sukker. De øvrige ingredienser tilsættes og køres godt med dejarm i ca. 5 minutter.
OBS: Dejen er nemmere at arbejde med, hvis melet har været på frost dagen før.
BORGMESTERMASSE: Bitter 00 og sukker blandes sammen med en spatel. Røremargarine tilsættes lidt efter lidt.
FREMGANGSMÅDE: Bløddejen udrulles straks på rullebord, 3 mm. Udskæres i 10,5 x 10,5 cm sporejern. 15 g borgmestermasse sprøjtes på hver, og de lukkes som cremeboller. Stryges, raskes og bages ved 230-240 grader i 8-9 minutter.
NOUGATCREME: Smelt nougat. Pisk fløden til let skum. Pisk hurtigt 1/3 af flødeskummet med den smeltede nougat. Vend forsigtigt det sidste flødeskum i.
PYNT: Toppen af bollerne dyppes i smeltet nougat, evt. tilsat lidt fedtstof og drysses med chokoladespåner. Bollerne flækkes, en ring af flødeskum sprøjtes på kanten og ca. 20 g nougatcreme sprøjtes i midten.
Tip
Meget velegnet til at fryse i rå dej.