Ingredienser

Opskrift er beregnet til 100 stk.

Sådan gør du

BLØDDEJ: Gæren opløses i sødmælk og sukker. De øvrige ingredienser tilsættes og køres godt med dejarm i ca. 5 minutter.

OBS: Dejen er nemmere at arbejde med, hvis melet har været på frost dagen før.

BORGMESTERMASSE: Bitter 00 og sukker blandes sammen med en spatel. Røremargarine tilsættes lidt efter lidt.

FREMGANGSMÅDE: Bløddejen udrulles straks på rullebord, 3 mm. Udskæres i 10,5 x 10,5 cm sporejern. 15 g borgmestermasse sprøjtes på hver, og de lukkes som cremeboller. Stryges, raskes og bages ved 230-240 grader i 8-9 minutter. 

NOUGATCREME: Smelt nougat. Pisk fløden til let skum. Pisk hurtigt 1/3 af flødeskummet med den smeltede nougat. Vend forsigtigt det sidste flødeskum i.

PYNT: Toppen af bollerne dyppes i smeltet nougat, evt. tilsat lidt fedtstof og drysses med chokoladespåner. Bollerne flækkes, en ring af flødeskum sprøjtes på kanten og ca. 20 g nougatcreme sprøjtes i midten.

 

Tip

Meget velegnet til at fryse i rå dej.