Ingredienser

Opskrift er beregnet til 100 stk.

  • Blødej

  • 500 g Sødmælk
  • 200 g Gær
  • 100 g Sukker
  • 300 g Pasteuriserede æg
  • 1.500 g Margarine
  • 2.000 g Hvedemel (koldt, evt fra fryser)
  • Borgmestermasse

  • 1.000 g ODENSE Bittermasse 00 - 1 kg
  • 1.000 g Margarine
  • 1.000 g Sukker
  • Creme

  • 1.000 g Vand
  • 400 g Koldcremepulver
  • 280 g ODENSE Chokolade Chunks - 10 kg

Sådan gør du

BLØDDEJ: Gæren opløses i sødmælk og sukker. De øvrige ingredienser tilsættes og køres godt med dejarm i ca. 5 minutter.

OBS: Dejen er nemmere at arbejde med, hvis melet har været på frost dagen før.

BORGMESTERMASSE: Bitter 00 og sukker blandes sammen med en spatel. Røremargarine tilsættes lidt efter lidt.

CREME: Vand og cremepulver piskes sammen, chunks tilsættes og piskes i cremen. 

FREMGANGSMÅDE: Bløddejen udrulles straks på rullebord, 3 mm. Udskæres i 10,5 x 10,5 cm sporejern. 15 g borgmestermasse og 15 g creme sprøjtes på hver, og de lukkes som cremeboller. Stryges, raskes og bages ved 230-240 grader i 8-9 minutter. 

TIP:

Meget velegnet til at fryse i rå dej.

Kan også deles og fyldes med flødeskum/creme eller andet fyld efter ønske.