Ingredienser

Opskrift er beregnet til 100 stk.

Sådan gør du

BLØDDEJ: Gæren opløses i sødmælk og sukker. De øvrige ingredienser tilsættes og køres godt med dejarm i ca. 5 minutter.

Husk dejen er nemmere at arbejde med, hvis melet har været på frost dagen før.

BORGMESTERMASSE: Bitter 00 og sukker blandes sammen med en spatel. Røremargarine tilsættes lidt efter lidt.

FREMGANGSMÅDE: Bløddejen udrulles straks på rullebord, 3 mm. Udskæres i ca. 10,5 x 10,5 cm med  sporejern. 15 g borgmestermasse sprøjtes på hver og de lukkes som cremeboller. Stryges, raskes og bages ved 230-240 grader i 8-9 minutter. 

FLØDESKUM: Pisk til en fast flødeskum.

NOUGATCREME: Smelt nougat og pisk fløden let. Vend hurtigt ca. 1/3 af flødeskummet i den smeltede nougat og der efter vendes forsigtigt den sidste 2/3 af flødeskummet i.

Flæk fastelavnsbollen og sprøjt bunden op med 16 g flødeskum pr. bolle, rundt i kanten. Fyld op med 16 g nougatcreme i midten.

Drys toppen med flormelis og pynt med en roset af nougatcreme, en høvlet nougatflage (brug en tyndskræller) og evt. skovsyre.

Tip

Meget velegnet til at fryse i rå dej.