Fastelavnsbolle med nougatcreme 100 stk.
"Fætterlavnsbolle i nye klæder" - den kendte opskrift med bløddej og borgmestermasse er blevet frisket op med fyld af en lækker nougatcreme.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 100 stk.
-
Blødej
- 500 g Sødmælk
- 200 g Gær
- 100 g Sukker
- 300 g Pasteuriserede æg
- 1.500 g Margarine
- 2.000 g Hvedemel (koldt, evt fra fryser)
-
Borgmestermasse
- 1.000 g Sukker
- 1.000 g Margarine
-
Flødeskum
- 1.600 g Fløde
-
Nougatcreme
- 1.200 g Piskefløde
Sådan gør du
BLØDDEJ: Gæren opløses i sødmælk og sukker. De øvrige ingredienser tilsættes og køres godt med dejarm i ca. 5 minutter.
Husk dejen er nemmere at arbejde med, hvis melet har været på frost dagen før.
BORGMESTERMASSE: Bitter 00 og sukker blandes sammen med en spatel. Røremargarine tilsættes lidt efter lidt.
FREMGANGSMÅDE: Bløddejen udrulles straks på rullebord, 3 mm. Udskæres i ca. 10,5 x 10,5 cm med sporejern. 15 g borgmestermasse sprøjtes på hver og de lukkes som cremeboller. Stryges, raskes og bages ved 230-240 grader i 8-9 minutter.
FLØDESKUM: Pisk til en fast flødeskum.
NOUGATCREME: Smelt nougat og pisk fløden let. Vend hurtigt ca. 1/3 af flødeskummet i den smeltede nougat og der efter vendes forsigtigt den sidste 2/3 af flødeskummet i.
Flæk fastelavnsbollen og sprøjt bunden op med 16 g flødeskum pr. bolle, rundt i kanten. Fyld op med 16 g nougatcreme i midten.
Drys toppen med flormelis og pynt med en roset af nougatcreme, en høvlet nougatflage (brug en tyndskræller) og evt. skovsyre.
Tip
Meget velegnet til at fryse i rå dej.