Ingredienser

Opskrift er beregnet til 50 stk.

  • Æblekompot

  • 2.500 g Frosne Æbler (gerne som både)
  • 1.000 g Sukker
  • Marcipancrumble

  • 300 g Lyst Rørsukker
  • 300 g Hvedemel
  • 150 g Smør
  • Nougatcreme

  • 500 g Lys chokolade
  • 500 g Fløde
  • 500 g Flødeskum (gerne fløde pisket til skum)

Sådan gør du

Æblekompot:

Æbler og sukker koges op, koges møre indtil ønsket konsistens, ca. 15 min. Derefter sigtes væsken fra (kan evt. bruges til Broken gel) og æblebådende sættes på køl til senere brug.

 

Nougatcreme:

Fløden koges op og hældes over den hakkede chokolade og nougat. Rør rundt til det hele er smeltet. Når massen er stuetemperatur vendes flødeskummet i. Herefter kan nougatcremen bruges med det samme (blød konsistens) eller sættes på køl til dagen efter (fastere konsistens).

 

Marcipancrumble:

Det kolde smør skæres i små stykker. Bland ingredienserne til en crumble og fordel på en bageplade med bagepapir. Bages ved 2000 C i 12-15 min.

 

Dessertglas:

Crumble fyldes i et glas, derefter æblekompot, og til sidst nougatcremen. Kan gentages så det ønskede antal lag opnås. Pynt evt. med skovsyre.