Ingredienser

Opskrift er beregnet til 145 stk.

  • Grundopskrift makronmasse med marcipan med hampefrø:

  • 1.200 g Sukker
  • 480 g Pasteuriserede æggehvider *Se tip
  • Chokoladecreme:

  • 2 dåse Kokosmælk (OBS Sæt på køl natten over)
  • 400 g Kokosfløde (fra 2 dåser kokosmælk)
  • 50 g Glukose
  • 1.000 g Mørk chokolade
  • 200 g Mørk chokolade (til pynt)

Sådan gør du

Grundopskrift Makronmasse med marcipan med hampefrø
Rør marcipan og sukker sammen, og tilsæt æggehvider lidt ad gangen. Marcipanen er mere elastisk end en standard bagemarcipan, så vær obs på at den skal røres langsomt og lidt længere.

Sprøjt makroner ud på 10 g pr. stk., på bageplader med papir og bag ved 1900 C i ca. 15 min.
Hvis makronerne laves med vand i stedet for æggehvide, skal temperaturen ned på 1800 C.

Chokoladecreme:
Sæt to dåser Kokosmælk på køl natten over, og tag så den tykke fløde som sidder i toppen, til denne opskrift.

Kog kokosfløde op med glukosen og hæld over chokoladen. Lad cremen køle af ved stuetemperatur til dagen efter. Blend den godt igennem til den bliver tyk og luftig. Læg 2 makroner sammen med 10 g creme og dyp kagerne halvt i mørk tempereret chokolade.

 

Tip

*Æggehvide i makronmassen kan erstattes af vand, så får du en vegansk variant (se billede 2).