Ingredienser

Opskrift er beregnet til 13 stk.

  • Marcipan cookiebund

  • 1.080 g ODENSE Mandler med hinder - 1 kg
  • 1.440 g Sukker
  • 1.200 g ODENSE Bittermasse 00 - 1 kg
  • 960 g Æggehvider
  • 72 g Bagepulver
  • 24 g Vaniljesukker
  • 300 g Hvedemel
  • Frugtfyldning

  • 1.600 g IGOS Fruit Filling Hindbær 60%, 14 kg eller blåær, æble, rabarber
  • Hvid chokolademousse

  • 1.000 g Fløde
  • 1.000 g Hvid chokolade
  • 1.000 g Fløde
  • 20 bl. Husblas

Sådan gør du

COOKIEBUND
Sukker og ODENSE Bitter 00 blandes godt sammen. Æggehviderne tilsættes lidt ad gangen. Mandlerne hakkes groft. Resten af ingredienserne tilsættes, og det hele blandes godt sammen. Hvedemel kan undlades, hvis man ønsker en glutenfri kage.

Fyldes i fedtsprayede Ø16 kageringe med 350 g i hver.

Bages ved 180° C i 30-35 min.

Når bundene er kolde skæres de fri fra kanten, og der sættes et plastik kagebånd ned langs kanten, så moussen kan slippe senere.

FRUIT FILLING
120 g frugtfyldning sprøjtes på hver af de afkølede bunde. Undgå at komme helt ud til kanten.

HVID CHOKOLADEMOUSSE
Husblas lægges i blød i koldt vand i ca. 10 min. Fløden koges op og hældes over chokoladen. Husblas tilsættes. Piskes godt sammen og sættes til side. Når chokolademassen har stuetemperatur, piskes den sidste del fløde til let flødeskum og blandes op i chokolademassen.

Der hældes ca. 220 g chokolademousse i hver form. Kagen sættes på frost indtil den har sat sig. Plastikbåndet tages af inden pyntning.

Tip

Pynt efter sæsonen med fx chokoladeblomster, påskepynt eller chokoladeblade og kugler.