Ingredienser

Opskrift er beregnet til 40 stk.

  • Grundopskrift færdig creme (40 stk. 505 g):

  • 2.500 g Mælk
  • 575 g Pasteuriserede æggeblommer
  • 750 g Sukker
  • 240 g Majsstivelse
  • 4 g Vaniljestænger
  • Grundopskrift makronmasse (40 stk. 1250 g):

  • 1.200 g Sukker
  • 480 g Pasteuriserede æggehvider
  • Grundopskrift butterdej (40 stk. 915 g):

  • 2.000 g Hvedemel
  • 1.000 g Vand
  • 20 g Salt
  • 50 g Sukker
  • 2.000 g Rullemargarine
  • -

Sådan gør du

Grundopskrift færdig creme (505 g):
Sukker og mælk koges op. Æggeblommer, majsstivelse og korn fra vaniljestangen røres sammen og tilsættes den kogende mælk. Cremen koges 1 min. under stadig omrøring. Cremen sættes på køl, dækket med film i min. 4 timer. 
Kagecremen kan opbevares på køl op til 4 dage.

Grundopskrift makronmasse (1250 g):
Rør marcipan og sukker sammen, og tilsæt æggehvider lidt ad gangen. 

Butterdej (915 g):
Rul butterdej ud til 3 mm, som til alm. makronsnitte med kanter på de 5 baner. 
Prik bundene og forbag ved 2000 C i 25 min.

Sprøjt creme i en stribe på midten af hver bane og to striber hyben frugtfyldning, på hver side af cremen. Sprøjt makronmassen over fyldet og pynt med mandelflager.
Bages ved 2100 grader i ca. 22 min.

Efter afkøling skæres hver bane i 8 snitter.