Måske det lækreste konfektstykke 221 stk.
Det er i hvert fald en ægte ODENSE-klassiker!
3-lags konfektstykke; nougat med ristede mandelflager, blød og lækker marcipan og til sidst mørk chokolade. Du bestemmer selv, om du vil pynte med ODENSE Støv og i hvilken størrelse du vil udskære stykkerne i.
Men skønt smager de - det kommer vi ikke udenom.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 221 stk.
-
Til 1 kantplade:
- 625 g Mørk chokolade
Sådan gør du
- Rul marcipanen ned på 7 mm, og læg i en kantplade med bagepapir.
- Smelt nougat ganske let og bland mandlerne i.
- Hæld nougatmassen over marcipanen og fordel den, uden at knuse mandlerne for meget. Sæt på køl i ca. 30 min., eller indtil den er fast.
- Tag ud fra køl og vend ud af kantpladen.
- Temperer mørk chokolade og smør over marcipanbunden. Vend pladen, så chokoladesiden vender nedad, og pensel med bronzestøv.
- Skær ud i ønsket konfektstørrelse fx 3 x 3 cm.
Tip
Pak konfektstykker i cellofanposer eller anret på fad/plade.
Konfekten kan laves i flere varianter med fx hasselnøddeflager og mælkechokolade, eller pistacienødder og hvid chokolade.
Guld eller Rosa Støv kan også anvendes.