Tour kagen 2022 12 stk.
Tour de France Grand Départ i Danmark den 1. juli 2022
- Tag på tour med resten af Danmark med denne klassiske "Tour-lagkage", der har en frisk smag af appelsin og rabarber
- Overtrukket med ODENSE Overtræksmarcipan Gul
- Kagen kan pyntes med "Bro-cyklen" eller efter fri fantasi
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
-
Appelsincreme - grundopskrift:
- 6 stk. Appelsiner (usprøjtede)
- 3.000 g Piskefløde
- 1.200 g Hvid chokolade
-
-
- 1.440 g Linsedej
- 2.640 g Lagkagebunde
- 960 g Mørk chokolade (til linsebund)
- 1.200 g Flødeskum
-
-
-
Alternativ til Fruit Filling - Rabarber/Jordbær kompot:
- 1.000 g Rabarber (frosne)
- 1.000 g Jordbær (frosne)
- 300 g Sukker
- 50 g Vaniljesukker
Sådan gør du
Her kan du hente skabelonen til "Bro-cyklen"
APPELSINCREME:
Fløden koges op med saft og skal fra appelsinerne og hældes over chokoladen. Omrøres til chokoladen er helt smeltet. Sættes på køl til dagen efter.
LAGKAGEBUND:
Sukker og æg piskes til max volume. Mel, kartoffelmel og bagepulver sigtes og mænges forsigtigt i. Dejen afvejes med 1000 g pr. bund og smøres ud på silikonepapir. Bages ved 230° C i 7-9 min.
Sukker og æg piskes til max volume. Mel, kartoffelmel og bagepulver sigtes og mænges forsigtigt i. Dejen afvejes med 1000 g pr. bund og smøres ud på silikonepapir. Bages ved 230° C i 7-9 min.
LINSEBUND:
Ingredienserne køres sammen til linsedej og opbevares køligt indtil brug.
Linsedej rulles ned på 3 mm og stikkes ud med ring Ø16 cm. Bages ved 220° C i 8-9 min.
Efter afbagning rettes bundene til med kageringen. Linsebunden smøres med smeltet mørk chokolade.
SAMLING:
Linsedejsbund lægges i kagering og ringen fores med en strimmel af lagkagebunden.
Appelsincreme fordeles på bunden, og herpå lægges der en lagkagebund.
SAMLING:
Linsedejsbund lægges i kagering og ringen fores med en strimmel af lagkagebunden.
Appelsincreme fordeles på bunden, og herpå lægges der en lagkagebund.
150 g frugtfyldning Rabarber smøres ovenpå og der toppes med flødeskum. Slut af med lagkagebund på toppen. Kagen smøres op med flødeskum.
Kagen overtrækkes med Overtræksmarcipan Gul, rullet ned på 3 mm.
Kagen overtrækkes med Overtræksmarcipan Gul, rullet ned på 3 mm.
Pyntes evt. med "Bro-cyklen" eller efter fri fantasi.
Tip
Alternativ kan der også anvendes en Rabarber/Jordbær kompot.
Ingredienserne koges op og simrer ved svag varme i ca. 20 min.
Den tynde væske hældes fra kompotten og afkøles.